Makan-makan

Tempat makan sedap pernah ditemui

Kari Udang XL

Kari Udang

Sekali sekala terasa nak makan udang besar tapi tak berani nak makan di kedai especially di KL. Kalau memang port seafood macam di Kuala Perlis atau banyak lagi, akan confident […]

Set Mixed Teppanyaki

teppanyaki qaeds

Teppanyaki. Where best should I start with this dish. Masakan Jepun yang nampak simple, rasa pun simple tapi harga nya mak uii, nothing simple about it. Qaeds suka rasa masakannya […]

Pasta Olio goreng sendiri

Nak makan di kedai olio ni, ada yang dari RM5 sampai lah RM25 sepinggan. Kalau ada yang lagi mahal, Qaeds tak pernah jumpa lagi. Setakat yang dah makan ni, kalau […]

Bakso Monster Cafe

Bakso Monster Cafe

Qaeds bukan pakar makan bakso. Peminat no. 1 pun tak. Benchmark bakso experience Qaeds cuma dengan dua tempat saja. Gerai bakso halal di pekan sehari, Serikin, Kuching, dan Restoran Ayam […]

Pau Pak Ngah

Pau Pak Ngah

Pau. Sebut pau dan Qaeds terbayang dua benda. R&R Highway dan stesen keretapi. Pau ni makanan yang Qaeds tak cari kalau hari-hari normal yang senang boleh jumpa nasi. Sekarang pau […]