Ziarah Masjid Sri Sendayan

Sejak dikena berkurung dari bulan Mac tahun ni, memang takde la sangat nak keluar ambil gambar. Even nak ke street KL pun takut, Miss LG pun bimbang menegah jangan lah […]

Tahun yang hilang

Tahun 2020, memang lah sangat tak sama dengan apa yang Qaeds harapkan, harapan tinggi menggunung sejak umur 12 tahun, ingatkan akan ada kereta terbang, hoverboard dan bangunan yang lagi tinggi […]

Jonker Walk in mono

Jonker Walk

Sekali lagi mengulang trip ambil gambar ke spot iconic Jonker Walk yang sering disebut-sebut orang kalau ke bandar Melaka. Setahun lebih lepas, Qaeds datang dengan family, first time cuba ambil […]

Sotong Sambal Petai

Sotong Petai

Lagi satu test masak-masak, akibat tak tahan tengok  gambar makanan dalam Instagram. Ada satu akaun makanan Indonesia ni Qaeds follow sebab suka tengok cara dia masak dan hidang masakan sotong […]

Rayau Bandar Melaka

Bandar Melaka

Tahun 1994 tahun paling banyak Qaeds datang ke Melaka, ikut abah jumpa geng snooker nya. Kadang kami pergi balik hari, tapi makin kerap datang kami start spend weekend. Dan dalam […]