Wedding Zila + Syidan

Dua minggu lepas, Qaeds berpeluang untuk ambil gambar kahwin  Zila dan suaminya Syidan dari majlis akad nikah dan bersanding.

To be honest, weddings makes me feel butterflies swirling in my stomach. Hari istimewa dua insan, bakal disatukan dengan ikatan janji setia, bukan saja sesama pasangan bersaksikan dua insan, tapi juga pada yang Maha Esa. Buat Qaeds selalu berdebar-debar setiap kali hadir majlis akad nikah.

Yang pasti, tiap kali hadir majlis sebegini untuk bertugas, Qaeds akan happykan diri sendiri, dapatkan shots yang memberi makna pada diri Qaeds, dan akan jadi hasil kerja final nak diberi pada klien.

Sangat bertenaga dan boleh rasa kalau bersama dengan dia dua ni, orang sekeliling pun boleh dapat energy sama

Qaeds suka photograph diorang ni, sebab dapat lihat dan betapa berani dan kental semangat mereka berdua. Sama saing, sama padan. Sangat bertenaga dan boleh rasa kalau bersama dengan dia dua ni, orang sekeliling pun boleh dapat energy sama. Sebahagiannya, Qaeds pun feed off their energy to keep shooting, dan bawakan gambar-gambar ni.

Sesi portrait kami bermula di Dataran Merdeka, dan berakhir di persimpangan jalan Bukit Bintang. Sejak di Dataran sampai lah ke Pavilion, ramai pelancong yang nak bergambar dengan pengantin, especially Zila. Qaeds pelik juga, kenapa sangat lah nak bergambar dengan orang baru kahwin ni. So, lucky them all, memang puas berselfie, pelancong dari China, Perancis sampailah ke Algeria. Kami tabahkan juga diri melayan, tapi slow-slow kena bergerak juga untuk habiskan sesi. Nasib baik ada pengapit dua jadi bodyguard.

BACA  Wedding portraits 2

Kuala Lumpur wedding photography

Kuala Lumpur wedding photography

Kuala Lumpur wedding photography

Kuala Lumpur wedding photography

Dan tak lupa juga pada The Slingshot Band (Instagram @theslingshotofficial), yang bermurah hati untuk menghiburkan pasangan pengantin dengan lagu Ed Sheeran Photograph, Frank Sinatra Fly Me To The Moon dan Angel oleh Shaggy. You guys rock!

Kuala Lumpur wedding photography

Di sini Qaeds kongsikan beberapa gambar dari kedua majlis dan sesi portrait untuk tatapan semua. Enjoy!

In the mean time, nak proceed design album cepat-cepat. Hujung tahun ni vendor busy!

P/S: If you are reading this on FB, please, please, please head over to my blog instead. FB isn’t doing justice to my photographs by adding more saturation and contrast.

Malay wedding photography

Malay wedding photography

Malay wedding photography

Malay wedding photography

Malay wedding photography

Malay wedding photography

Malay wedding photography

Malay wedding photography

Malay wedding photography

Malay wedding photography

Malay wedding photography

Malay wedding photography

Malay wedding photography

Malay wedding photography

Malay wedding photography

Malay wedding photography

Malay wedding photography

Malay wedding photography

Malay wedding photography

Malay wedding photography

Malay wedding photography

Malay wedding photography

Malay wedding photography

Malay wedding photography

Malay wedding photography

Malay wedding photography

Malay wedding photography

Malay wedding photography

Malay wedding photography

Malay wedding photography

Malay wedding photography

Malay wedding photography

Malay wedding photography

Malay wedding photography

Malay wedding photography

Malay wedding photography

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *