Pantai Kelanang Banting

pantai kelanang banting

UPDATE – Di Pantai Kelanang ni Qaeds shoot family portrait untuk Arifah Nusra Asia

Weekend lepas dapat merayap sekejap ke Pantai Kelanang, Banting. Sekian lama tak dapat tengok laut, rasa fresh juga kena hembusan angin laut dan dengar bunyi ombak. Sangat hipnotik.

Kampung Qaeds di Tanjung Adang, Gelang Patah, Johor lebih kurang sama macam Kampung Kelanang ni. Cuma sekarang kampung tu dah tiada, dah jadi Port Tanjung Pelepas. Bila sampai ke sini, memang rupa nya sangat serupa dengan kampung Qaeds. Rindu kampung di Johor tu…

Masa sampai air baru mula nak surut dan pantai berlumpur penuh dengan ikan belacak. Ada juga orang datang mencari hidupan laut. Kata orang di sini, ada pahat@bamboo lala dan udang. Time barang makan mahal ni memang logik sangat lah bergantung hidup dengan hasil alam.

Kalau lah Qaeds boleh tahan berpanas macam dia orang ni kan bagus. Boleh cari bamboo lala. Sedap woo masak berlada.

Pantai Kelanang

Pantai Kelanang

Pantai Kelanang

Pantai Kelanang

Pantai Kelanang

Pantai Kelanang

Pantai Kelanang

Pantai Kelanang

Pantai Kelanang

Pantai Kelanang

Pantai Kelanang
Makhluk favorite ni mesti ada punya dekat pantai

Full Flickr album untuk gambar high res. Klik sini untuk cara attribute penggunaan gambar.

BACA  Butterworth Penang snap shots